Hoe zet je een effectief peerassessment op?
Hoe zorg je ervoor dat studenten weten wat kwaliteit is?
Hoe laat je studenten feedback actief verwerken?
Kom alles te weten in onze gids over het formatief inzetten van comparatief beoordelen.
De drie oprichters van Comproved zijn onderwijswetenschappers met een hart voor onderwijs, evalueren, leren en feedback. Zij zetten hun wetenschappelijk onderzoeksproject in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en imec verder in de spin-off Comproved.
Zij houden ervan om docenten te begeleiden bij hun evaluatievraagstukken en staan altijd klaar om te helpen met raad en daad.
Formatief evalueren (ook wel formatief handelen) krijgt – terecht – de laatste jaren een duidelijkere plaats in evaluatiepraktijken. Dat je iets met comparatief beoordelen kan voor dit type van evaluaties, willen we je laten ontdekken in deze gids.
Feedback is een kernelement van formatief handelen. In deze gids staan we stil bij alle principes voor een effectief feedbackproces. Vervolgens vertellen we hoe comparatief beoordelen je kan helpen deze principes in de praktijk toe te passen. Comparatief beoordelen zorgt namelijk voor heel wat leerkansen.
Comparatief beoordelen is een krachtige manier om kwaliteitsbesef te bevorderen bij studenten.
In de comparing-tool hebben we functionaliteiten ingebouwd die de feedbackgeletterdheid van studenten bevordert.
De comparing-tool ondersteunt studenten in het nemen van vervolgstappen naar aanleiding van de feedback met een actieplan.
"*" geeft vereiste velden aan