Het hart van Comproved

Experts in eerlijk beoordelen

In 2014 werd het zaadje geplant waaruit Comproved gegroeid is. Toen startten Universiteit Antwerpen, imec en Universiteit Gent samen een onderzoeksproject met als centrale vraag: wat is de meerwaarde van comparatief beoordelen voor de evaluatie van complexe vaardigheden? Het project kreeg de naam D-PAC (Development of a Platform for the Assessment of Competences). In de jaren die volgden werden wij – de onderzoekers – experts in onderwijs, toetsen en (comparatief) beoordelen.

Het onderzoeksproject leverde een mooi aantal doctoraten en publicaties op. Omdat we levensechte beoordelingssituaties nodig hadden, werkten we veel samen met docenten. Die vroegen steeds vaker: ‘Kunnen wij de tool nog wel gebruiken als het onderzoeksproject stopt?’.
Zo werd Comproved geboren. Comproved helpt docenten en assessors om eerlijk en kwaliteitsvol beoordelen. Dat doen we met kennis én met praktische tooling.

Het team

Maarten Goossens, co-founder
Maarten Goossens

medeoprichter

Als voormalig leerkracht weet Maarten hoe lastig beoordelen kan zijn. Hij is een kei in het vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk. Maarten was al gesprekspartner voor ruim 50 organisaties. Zijn analytische blik helpt onderwijsinstellingen hun assessmentpraktijk aan te scherpen.

Marije Lesterhuis, co-founder
Marije Lesterhuis

medeoprichter, onderzoeker

Marije promoveerde op de kwaliteit van assessments met comparatief beoordelen. Ze kan je alles leren over betrouwbaarheid, efficiëntie en validiteit. Wil je onderzoeken hoe comparatief beoordelen in jouw organisatie past? Marije helpt je op weg.

Roos Van Gasse, co-founder
Roos Van Gasse

medeoprichter, onderzoeker

Roos Van Gasse is een allround assessment-expert. Haar PhD-onderzoek ging over het gebruik van toetsdata door docenten om hun instructies te verbeteren. Met deze achtergrond is Roos jouw perfecte pingpongpartner wanneer je assessments wilt gebruiken om je organisatie te verbeteren.

Tine Stoop
Tine Stoop

marketing- en communicatiemedewerker

Als content marketeer houdt Tine ervan om met sterke en relevante content een band op te bouwen met het doelpubliek en zo een merk verder uit te bouwen. Met veel enthousiasme schrijft ze sinds januari 2022 mee aan het verhaal van Comproved.

David Jagersma_Comproved_sven
Prof. dr. Sven De Maeyer

academisch adviseur

Sven De Maeyer is voltijds professor aan het departement Opleidings- en Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek richt zich op alle kwesties die te maken hebben met meten en evalueren. Wil je advies over onderzoek doen naar comparatief beoordelen, dan is hij je man.

Renske Bouwer
©Janita Sassen
Renske Bouwer

academisch adviseur

Renske Bouwer is associate professor Taal & Educatie aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar de ontwikkeling van schrijfvaardigheid in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs. Hierbij kijkt ze uiteraard ook naar de effecten van comparatieve (peer)feedback.

Michiel-De-Vrindt-1024x683
Michiel De Vrindt

doctoraatsonderzoeker

In oktober 2022 startte Michiel De Vrindt zijn doctoraatsproject bij Comproved in samenwerking met de KU Leuven en de onderzoeksgroep ITEC. Zijn missie is om met behulp van AI het beoordelingsproces van comparatief beoordelen efficiënter te maken en de kwaliteit van feedback te verbeteren.

Comproved is een spin-off van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek naar comparatief beoordelen met:

uantwerpen logo