Academy

Workshops

Wil je jezelf of je team/collega’s professionaliseren op het vlak van (comparatief) beoordelen, kijk dan naar onze workshops.

Kennisworkshops

Peerassessment: van idee tot actieplan

Peerassessment is leerzaam voor studenten, maar hoe zet je het optimaal in? Kies je bijvoorbeeld voor een product- of een proces-assessment? En hoe integreer je het in je lespraktijk? In deze workshop leer je de basisprincipes om tot een onderbouwd actieplan te komen.

Het abc van comparatief beoordelen

Beoordelen is moeilijk. Docenten verschillen in strengheid, begrijpen criteria anders en worden beïnvloed door de volgorde van de producten die ze nakijken. Comparatief beoordelen sluit aan bij de natuurlijke manier waarop mensen keuzes maken: ze vergelijken. Deze workshop leert je hoe comparatief beoordelen werkt en wanneer je het kan inzetten.

Weet wat je meet: valide en betrouwbaar beoordelen

Iedereen wil eerlijk beoordelen en streeft een hoge validiteit en betrouwbaarheid na. Toch blijven deze begrippen in praktijk vaak vaag. Deze workshop maakt beoordelaars vertrouwd met de concepten betrouwbaarheid en validiteit en geeft hands-on tips om de beoordelingspraktijk te verbeteren.

Wat leer jij uit je (toets)data?

Toetsen en beoordelen zijn wezenlijke aspecten van het onderwijsproces. Ze genereren bovendien waardevolle data. Toch blijft het potentieel van deze data vaak onbenut. In deze workshop leer je data inzetten om je onderwijs te verbeteren.

Evalueren we als een team? Professionaliseringstraject voor beoordelaars

Beoordeel ik op dezelfde manier als mijn collega? Hoe verschillend pakken we het aan? Met deze vragen worstelt iedereen die professioneel beoordeelt. In dit traject op maat begeleiden we teams van beoordelaars om verschillen bloot te leggen, bespreekbaar te maken en tot meer overeenstemming in beoordelingspraktijken te komen.

Workshop op maat

Wil jouw team beter worden in toetsen en beoordelen? We ontwikkelen een evidence-based workshop die aansluit bij jullie vragen en onderwijspraktijk. Stuur ons een bericht. We denken graag mee!

Praktijkworkshops

Peerassessment met de comparing-tool

Studenten leren veel van het beoordelen van elkaars producten. Onze comparing-tool vergroot het leren door:

  • studenten meer werk van medestudenten te tonen,
  • de positie ten opzichte van medestudenten inzichtelijk te maken,
  • kwalitatieve feedback te faciliteren. Ontdek in deze workshop hoe je de tool praktisch inzet.
Comparatief beoordelen met de comparing-tool

Wil je comparatief beoordelen op de werkvloer? In deze workshop leer je hoe je met onze tool een assessment opzet, welke features je kan gebruiken en hoe je de resultaten correct interpreteert.

Comparatief beoordelen voor gevorderden: comparing-tool en statistiek

Je bent helemaal mee met comparatief beoordelen en wilt er meer uithalen. Dompel je onder in algoritmes en analyses in deze workshop voor gevorderden.

Standaard workshop

€350,-

Eén dagdeel
Excl. reiskostenvergoeding

Workshop/traject op maat

Vanaf €550,-

Eén dagdeel
Excl. reiskostenvergoeding

Meer weten over onze workshops?

Stuur ons een mailtje!

Wie krijg je eigenlijk over de vloer?

Maak kennis met ons team van assessment-experts!

Klanten

Publicaties & community

Wil je je online in je eigen tempo verdiepen in comparatief beoordelen? Scroll dan door onze blog, lees onze artikels over wetenschappelijk onderzoek of volg onze Facebookgroep!

Wetenschappelijk onderzoek:

Om de kwaliteit van complexe opdrachten te proberen vatten in een waardeoordeel, kunnen docenten gebruikmaken van een reeks verschillende beoordelingsmethoden. In dit artikel hebben we het over analytisch versus holistisch beoordelen....

Voor het evalueren van bijvoorbeeld schrijfvaardigheid hebben docenten een waaier aan beoordelingsmethoden voorhanden. Deze beoordelingsmethoden kunnen grofweg ingedeeld worden in twee dimensies. In dit artikel bespreken we de absolute versus comparatieve beoordelingsmethoden....

Om het leren te stimuleren, is het belangrijk dat studenten de criteria begrijpen waarop ze worden beoordeeld. Voor een project aan de Zuyd Hogeschool in Maastricht formuleren studenten succescriteria door te vergelijken. ...

Een schaal ontwikkelen met D-PAC en daar vervolgens 2700 teksten mee beoordelen. Onderzoekers Nina Vandermeulen & Brenda van den Broek wonnen op 15 november, met hun prachtige poster over dit onderzoek, de D-PAC Inspiratie Award....

Schrijftaken beoordelen is moeilijk. Hoe quoteer je bijvoorbeeld taken die inhoudelijk sterk zijn, maar vol schrijffouten staan? In een mini-onderzoek vergeleken we de gangbare beoordelingsmethode op basis van criteria met een alternatieve methode op basis van comparatief beoordelen....