Academy

Wil je jezelf of je team/collega’s professionaliseren op het vlak van (comparatief) beoordelen? Met ons team van toetsexperts kunnen we je zeker helpen. Ontdek onze academy.

Kennisworkshops

Peerassessment: van idee tot actieplan

Peerassessment is leerzaam voor studenten, maar hoe zet je het optimaal in? Kies je bijvoorbeeld voor een product- of een proces-assessment? En hoe integreer je het in je lespraktijk? In deze workshop leer je de basisprincipes om tot een onderbouwd actieplan te komen.

Het abc van comparatief beoordelen

Beoordelen is moeilijk. Docenten verschillen in strengheid, begrijpen criteria anders en worden beïnvloed door de volgorde van de producten die ze nakijken.

Comparatief beoordelen sluit aan bij de natuurlijke manier waarop mensen keuzes maken: ze vergelijken. Deze workshop leert je hoe comparatief beoordelen werkt en wanneer je het kan inzetten.

Weet wat je meet: valide en betrouwbaar beoordelen

Iedereen wil eerlijk beoordelen en streeft een hoge validiteit en betrouwbaarheid na. Toch blijven deze begrippen in praktijk vaak vaag. Deze workshop maakt beoordelaars vertrouwd met de concepten betrouwbaarheid en validiteit en geeft hands-on tips om de beoordelingspraktijk te verbeteren.

Wat leer jij uit je (toets)data?

Toetsen en beoordelen zijn wezenlijke aspecten van het onderwijsproces. Ze genereren bovendien waardevolle data. Toch blijft het potentieel van deze data vaak onbenut. In deze workshop leer je data inzetten om je onderwijs te verbeteren.

Evalueren we als een team? Professionaliseringstraject voor beoordelaars

Beoordeel ik op dezelfde manier als mijn collega? Hoe verschillend pakken we het aan? Met deze vragen worstelt iedereen die professioneel beoordeelt.

In dit traject op maat begeleiden we teams van beoordelaars om verschillen bloot te leggen, bespreekbaar te maken en tot meer overeenstemming in beoordelingspraktijken te komen.

Workshop op maat

Wil jouw team beter worden in toetsen en beoordelen? In de academy ontwikkelen we een evidence-based workshop die aansluit bij jullie vragen en onderwijspraktijk. Stuur ons een bericht. We denken graag mee!

Praktijkworkshops

Peerassessment met de comparing-tool

Studenten leren veel van het beoordelen van elkaars producten. Onze comparing-tool vergroot het leren door:

  • studenten meer werk van medestudenten te tonen,
  • de positie ten opzichte van medestudenten inzichtelijk te maken,
  • kwalitatieve feedback te faciliteren. Ontdek in deze workshop hoe je de tool praktisch inzet.
Comparatief beoordelen met de comparing-tool

Wil je comparatief beoordelen op de werkvloer? In deze workshop leer je hoe je met onze tool een assessment opzet, welke features je kan gebruiken en hoe je de resultaten correct interpreteert.

Comparatief beoordelen voor gevorderden: comparing-tool en statistiek

Je bent helemaal mee met comparatief beoordelen en wilt er meer uithalen. Dompel je onder in algoritmes en analyses in deze workshop voor gevorderden.

Standaard workshop

€500,-

Eén dagdeel
Excl. reiskostenvergoeding

Workshop/traject op maat

Te bespreken

Eén dagdeel
Excl. reiskostenvergoeding

Meer weten over onze academy?

Stuur ons een mailtje!

Wie krijg je eigenlijk over de vloer?

Maak kennis met ons team van assessment-experts!

Klanten